středa 27. září 2017

Auta kam se podíváš!

Dnešní rodinné dopoledne se neslo čistě v duchu výstavy Autíčka pro malé i velké, která je k vidění do 12. listopadu v prostějovském Špalíčku.
Na náměstí jsme tak jeli pouličkou, což normálně neděláme, protože věrni moudru Ve zdravém těle zdravý duch dáváme přednost chůzi.
Dalším a zároveň hlavním bodem programu byla výstava autíček v prostějovském Špalíčku. Správně v názvu výstavy bylo uvedeno pro malé i velké, jelikož manžel i já jsme stejně jako náš syn nadšeně poletovali od jedné vitríny ke druhé a vzpomínali, se kterými vystavenými exponáty jsme si jako malí hráli.
Potěšilo mě, oproti poslední návštěvě muzea, že je budova Špalíčku tááák prorodinná. Kočárek jsme pohodlně zaparkovali hned u pokladny. A že roční dítě běhá mezi vystavenými exponáty a sem tam chytne ručičkou na vyleštěnou vitrínu, NIKOMU (kromě výchovně kárající maminky, tedy mě) nevadilo.
Nabyti dojmy jsem se vydali do cukrárny Sladká tečka v Netušilově ulici. Rodiče s dětmi, pokud jste zatím v Prostějově nenavštívili tuto cukrárnu, honem tak učiňte! Nejenže vaří výbornou kávu a vybírat můžete mezi několika poctivými zákusky a dortíky, mimochodem bez kavárenských přirážek, ale HLAVNĚ tu mají i úžasný HRACÍ KOUTEK PRO DĚTI! Co koutek, jednu velikánskou místnost plnou hraček, pidistolečků a pidižidliček pro pidiličky, skluzavku a mnoho dalších dětských lákadel. Jen by mohli někde ke vstupu dát ceduli s upozorněním, že děti při odchodu z cukrárny brečí, protože se jim odtamtud nechce! Náš malý si v herně během pár minut oblíbil jedno autíčko a nechtěl odejít bez něj...
Čili si, mámy a tatínci, udělejte čas a zajděte se svými dětmi na výše zmiňovanou výstavu. A nezapomeňte na nějakou sladkou tečku! 😉


Špalíček

Špalíček

Sladká tečka

Žádné komentáře:

Okomentovat